:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Decembar 23, 2015   12:05

0

196

Odluka o ustavnosti ZSO danas?

Prištinska štampa je u utorak kontradiktorno izveštavala o samoj odluci o ZSO, koja je dogovorena Briselskim sporazumom. „Koha ditore“ je najavila da će sud delimično oboriti sporazum o ZSO, zbog čega će se ponovo pregovarati u Briselu, dok je Lajminet izvestio da je odluka da je ZSO u skladu sa Ustavom Kosova.

Za nas je merodavan samo sporazum potpisan 25. avgusta u Briselu. Režirani unutrašnji politički i pravni procesi u pokrajini i maštoviti izgovori ne utiču na obavezu Prištine da sprovodi dogovoreno, rekao je za Blic direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Maja Kocijančič rekla je za Blic da neće komentarisati pisanje kosovske štampe.

Sama ideja da Ustavni sud odlučuje o ZSO iznuđena je protestima opozicije, koja zloupotrebljava tu emotivnu temu da bi animirala svakako nezadovoljne građane, sve sa namerom da iznude izbore ili da u rekonstrukciji Ramuš Haradinaj uđe u Vladu, rekao je za Blic direktor Foruma za etničke odnose Nenad Đurđević.

On ističe da će, ako Ustavni sud odbije ZSO, to biti isto kao da je odbio Briselski sporazum, i da se to neće dogoditi.

Brisel je kao krajnji rok za usvajanje Statuta ZSO odredio 25. decembar.

Izvor: FoNet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva