:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2015   20:05

0

115

Odložena rasprava o kosovskim oružanim snagama

Slavka Simića su, kako je rekao agenciji Beta, podržali predstavnici Demokratskog saveza Kosova, koji predvodi premijer Isa Mustafa i Demokratske patrije Kosova, koju predvodi Hašim Tači, a sa kojima je Srpska, inače, u koaliciji.

"Tako je razmatranje tih amandmana odloženo do daljeg iako su članovi Predsedništva kosovskog parlamenta iz opozicionih partija bili za to da se ti amandmani uvrste u dnevni red za narednu sednicu", navodi Simić.

Prema njegovim rečima, neposredno pred današnji sastanak Predsedništva dobio je radni materijal u kome je predloženo razmatranje amandmana na Ustav u vezi sa osnivanjem kosovskih oružanih snaga.

"Zahtevao sam da se ta tačka ne razmatra. Poslanici Srpske liste ne mogu da raspravljaju o tim amandmanima, jer do sada nisu dobili ni nacrt tog zakona o oružanim snagama Kosova. Uz to, u Srpskoj listi, kao ni u srpskoj zajednici nije razgovarano, niti je zauzet bilo kakav stav o tom pitanju", pojašnjava Simić.

Ukoliko se u kosovskoj skupštini požuruju neki procesi, dodaje Simić, a da se prethodno ne završe pojedini procesi, moguće je da će doći do novog političkog vakuuma i do nove političke konfuzije na Kosovu.

Kako kaže, pitanje Formiranja Specijalnog suda na Kosovu i transformacija Bezbednosnih snaga u Oružane snage su odvojeni procesi i nemaju nikakve veze jedan sa drugim.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva