Vesti
Odlaže se formiranje kabineta Ane Brnabić?

19:40, 17.06.2017

|

Izvor: Blic,RTS

Prema ranijim najavama, Vlada je trebalo da bude formirana do kraja naredne nedelje, odnosno pre svečane inauguracije predsednika Srbije. Međutim, kako prenosi "Blic" formiranje kabineta u Nemanjinoj odlaže se za nedelju dana, odnosno do kraja meseca.
Blic piše da Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić za premijera i da se zbog toga odlaže sednica parlamenta.

U toku dana održana je i sednica Beogradskog odbora SNS-a, a ministar Nebojša Stefanović izjavio je da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, da za više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić.

Ako uspeju da obezbede većinu, Stefanović očekuje da sednica na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova predsednica Vlade počne tokom narednog vikenda.

Predsednik Vučić je odlučan, neće menjati svoj predlog ni po koju cenu, "jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću", rekao je Stefanović Blicu.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design