Vesti
Odgovor Štrajkačkog odbora "Fijata" na protokol Ministarstva

20:59, 14.07.2017

|

Izvor: RTS

Štrajkački odbor "Fijata" saopštio je da je umesto poziva na pregovore dobio Protokol o okončanju štrajka, u kome se, kažu, za prekid štrajka ne nudi ništa, osim napora Ministarstva za privredu da pregovori postignu uspeh.


Nudi im se, stoji u saopštenju, da se dva puta sapletu o isti kamen.

Štrajkački odbor će Ministarstvu privrede, u roku od nekoliko sati, dostaviti izmenjeni predlog protokola u kome će od Vlade Republike Srbije tražiti da preuzme svoj deo odgovornosti, kao vlasnik 33 odsto kapitala u preduzeću "Fijat krajsler automobili".

Štrajkački odbor "Fijata" poziva Vladu da, kako kažu, privede zakonima preduzeće "Fijat krajsler automobili", da onemogući preduzeće da njihove procedure budu iznad zakona u Srbiji.

Traže da Vlada, preko predstavnika kapitala Republike Srbije u upravljačkim strukturama preduzeća, inicira pronalaženje rešenja, a da državni organi primene Zakon o štrajku i silom zakona i države, nalože preduzeću "Fijat krajsler automobili" da započene pregovore.

Ministarstvo privrede predložilo je ranije danas predstavnicima sindikata radnika "Fijata" potpisivanje protokola koje bi omogućilo početak pregovora radnika i rukovodstva te fabrike, već u ponedeljak, 17. jula, saopšteno je iz ministarstva.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design