:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

174

Odbojkaši Vojvodine poveli protiv Zvezde u polufinalu


Nošeni podrškom sa tribina Novosađani su odigrali jednu od najboljih partija ove sezone, borbeno od prvog do poslednjeg poena, agresivno, sigurno, sa vrlo malo grešaka i dobro u svim elementima. Gotovo nijednog momenta nisu davali nadu protivniku, samo u finišu drugog seta se Zvezda sasvim primakla, ali domaćin imao mirnu ruku.




Počeli su puleni trenera Osmankača motivisano, odmah su nametnuli ritam i prvo opipljivo vođstvo imali kod 11:8. Na servis Stevanovića prednost se uvećala, pa su Novosađani imali i 14:10. Dobar blok, servis, precizan napad i velika borbenost vodili su Vojvodinu do ubedljivo dobijenog prvog seta.


Nastavili su u istom ritmu domaćini, vodili su u drugom periodu 12:8, 19:14, ali su se na trenutak opustili što je Crvena zvezda znalački koristila, podigla igru i stigla do izjednačenja. Tada su do izražaja došli timski duh i izbor koji trener Osmankač ima na klupi. Bili su u igri u određenim momentima i Stanković, Šormaz i Vučićević. Menjao je novosadski strateg, vraćao, Mehić je doneo set loptu, a rival greškom stavio tačku.



Publika je u trećem setu imala priliku još jednom da gleda rapsodiju od igre svojih ljubimaca. Najbolji pojedinac bio je maksimalno razigrani Mehić, ali su tik do njega bili i Kujundžić, Stevanović, Peković, Simić, Todorović, Suhinjin i svi koji su ulazili. Jednostavno, igrali su Novosađani svi za jednog i jedan za sve.



A između setova okušali su se i navijači u odbojkaškoj igri, pa je tako najspretniji od tri takmičara dobio dres Vojvodine, dok su još dvoje učesnika dobili utešne nagrade iz promotivnog asortimana kluba.



"Meni nije izgedalo lako kao što to rezultat govori. Bilo je napeto i teško, ali sam zadovoljan rezultatom i odnosom prema igri. Predstoji nam veliki zadatak da igrače oporavimo i psihološki ih spremimo za nastavak. Imam negativno iskustvo sa tim drugim mečevima, moramo biti još sigurniji, jer Zvezda ima odličnu ekipu i igraće bolje", rekao je Nedžad Osmankač, trener Vojvodine.



"Vojvodina je pokazala izuzetan kvalitet, mi smo možda mogli bolje da završimo drugi set, ali posle toga zaista nismo mogli da se izborimo sa protivnikom. No, tek je 1:0, igra se na tri pobede, idemo dalje", rekao je Dragan Kobiljski, trener Crvene zvezde.



Druga utakmica polufinala igra se u petak, u 18 časova, takođe u Novom Sadu. Ulaz je besplatan.



U drugom polufinalu igraće Novi Pazar i Jedinstvo, koje je večeras u majstorici četvrtfinala savladalo Spartak.



Kod žena Vizura je u prvoj utakmici polufinala pobedila Jedinstvo, a za finale će se boriti i Crvena zvezda i Železničar, koji je u majstorici bio bolji od Dinama iz Pančeva. Polufinalne serije igraju se do tri pobede.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva