:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 18, 2015   12:05

0

141

Odalović: Tragedija koja je sve pogodila

"Tela su najzad stigla u Srbiju i u naredna dva dana biće predata porodicama i sahranjena, sve je naizgled dugo trajalo, ali treba imati u vidu da se idetifikacija nije mogla izvršiti klasičnom metodom, već putem DNK analize", rekao je Odalović novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla".

On je naveo da je preocedura sprovedena u punoj saradnji sa tužilaštvom Ruske Federacije.

"Odgovor o istrazi i uzrocima požara dobićemo od nadlženih organa Rusije i očekujemo da će to biti u najkraćem mogućem roku", dodao je Odalović.

Direktorka Kompanije Beometal stroj, za koju su radili građevinci, Dragica Čilardžić rekla je novinarima da je svima izuzetno teško zbog tragedije koja se dogodila, ali i zbog toga što je toliko vremena prošlo do preuzimanja tela, pogotovo porodicama koje su pretrpele toliki bol i tugu.

Ona je dodala da je Kompanija učinilia sve što je u njenoj moći da tela budu što pre dopremljena u Srbiju.

Prema njenim rečima, čim je završena identifikacija, Beometalstroj je organizovao čarter let do Beograda i prevoz posmrtnih ostataka do mesta gde su to odredile porodice.

Čilardžić je dodala da je Kompanija pomogla porodicama tragično nastradalih radnika, da je dodelila jednokratnu pomoć od milion dinara i da će porodice i dalje pomagati na svaki način.

"Ovo je tragedija", rekla je ona i, odgovarajući na pitanja, navela da ima još 450 radnika na gradilištu, da su svi dobro, da rade i da i dalje radnici odlaze na posao u Rusku Federaciju.

Neporedno pre sletanja aviona iz Moskve sleteo je i avion u kojem je bio šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je kratko razgovarao sa predstavnicima kompanije Beometalstroj i interesovao se za radnike koji su ostali da rade u Rusiji, kao i o sprovedenoj proceduri dopremanja tela preminulih u Beograd.

Na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal požar je izbio u mobilnom naselju, kod grada Saleharda, približno 3.000 kilometara od Moskve.

Požar je izbio u montažnim barakama na gradilištu dok su radnici spavali, na naftno-gasnom gradilištu u 1:39 posle ponoći po lokalnom vremenu, u Purovskom rejonu Jamalo-Neneckog Autonomnog Okruga na severu Sibira.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva