:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 18, 2015   12:05

0

185

Odalović: Pravda će stići odgovorne za zločine



"Verovatno da će najzad doći vreme da oni koji su odgovorni za ove zločine, ako se taj sud koji je izvesno formira, odgovaraju za svoje zločine", rekao je Odalović na obeležavanju godišnjice zločina nad Srbima u Velikoj Hoči.

Povodom sedamnaeste godišnjice zločina, danas je kraj spomenika žrtvama albanskog terora u Velikoj Hoči stradalim u periodu od 1998. do 2000. godine održan parastos kome su između ostalih prisustvovali predsednik Odalović i Zoran Bojović pomoćnik direktora Kancelarije za KiM. Opelo žrtvama služio je arhimandrit manastira Zočište, Stefan.

Kako je prenela TV Most, Odalović je podsetio da su ovo "prvi masovni zločini i da treba da prvi procesi budu otvoreni za one koji su kidnapovali rudare Belaćevca , ali i za one koji su učinili zločine u ovom kraju".

"To je najmanje što nam duguju jer bez toga sve je besmisleno", rekao je Odalović i dodao da su ljudi koji su počinili zločine verovatno u našem okruženju.

"Dok stojimo među senima srpskih mučenika i dok slušamo jecaj preživelih članova njihovih porodica, dužni smo da ne dozvolimo da nas tuga otupi, moramo da iskoračimo iz svog bola i postavimo pitanje šta sutra", rekao je Zoran Bojović.

On je istakao da će i sutra će u Velikoj Hoči Srbi strahovati za svoju budućnost , i tako će biti sve dok oni koji su na Kosovu i Metohiji i nekog oplakuju, ne shvate da nedužne žrtve vape za pravdom , ne za osvetom koja rađa nove nedužne žrtve".

Još uvek nije poznata sudbina 530 Srba i nealbanaca, a kako je na skupu istaknuto međunarodni zvaničnici i kosovske vlasti godinama prolongiraju ekshumaciju na mestima gde su oni ubijeni i pokopani.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva