:

:

TV Most

Foto: tanjug.rs

clock

Decembar 14, 2017   12:05

0

124

Odalović: Mešovita komisija o sukcesiji nastavlja rad u martu



Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović rekao je Tanjugu da je 19. sednica Komisije dogovorom država sukcesora prekinuta, pošto svi nisu imali usaglašene stavove o nekim pitanjima, kao ni stavove svojih vlada.



"U vremenu koje je pred nama treba da zatraže taj mandat od svojih država, jer ima nekih pitanja o kojima je izvesno da će morati da se izjasne i njihove vlade.To je brisanje jednog broja objekata koji evidentno ne mogu biti više u sporazumu o sukcesiji", precizirao je Odalović.



To vreme će takođe biti iskorišćeno i za pribavljanje novih informacija od država u kojima se objekti nalaze, jer se ispostavilo da je imovinsko pravni status nekih objekata veoma sporan, dodao je Odalović.



On je napomenuo da se u radnoj atmosferi tokom dva dana raspravljalo o svim pomenutim pitanjima, te da očekuje da će sastanak biti nastavljen u Beogradu krajem marta.



Odalović je ranije rekao da je jedna od tačaka zajednička prodaja pet objekata: dva u Njujorku - zgrada Misije i rezidencija, kao i objekata u Bonu, Tokiju i Bernu, kao i razmatranje pitanja "sudbine" četiri velika diplomatska kompleksa - u Adis Abebi, Nju Delhiju, Moskvi i Braziliji, kao i objekata u Kopenhagenu i Varšavi.




 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva