:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2015   12:05

0

143

Od sutra dani opštine Gračanica

Bogat kulturno-umetnički, pozorišni, sportski i zabavni program počeće u ponedeljak u 10 časova ispred opštinske zgrade. Predviđeno je da se tada, na ceremoniji otvaranja, obratiti predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić. Nakon svečanog otvaranja na platou ispred opštine biće održan Dečiji karneval, kao i izložba fotografija „Lepote Gračanice“ dok će u osnovnoj školi „Kralj Milutin“ biti otvorena dečija likovna kolonija.

Dečiji karnevali, putujuća izložba „Lepote Gračanice“, dečije likovne kolonije kao i pozorišne dečije predstve od 14-21. septembra biće organizovane u gotovo svim većim mestima na teritoriji opštine Gračanica, dok će, prema najavama Turističke organizacije Gračanice (TOG) koja je organizator obeležavanja, najveću pažnju privući koncerti na otvorenom u centru Gračanice. „U petak 18.09. od 21 čas biće održan koncert rok grupe Van Gog, dok će u isto vreme i na istom mestu dan ranije, u četvrtak, biti priređen i koncert folk pevača Đanija.

Kulturno umetnički programi biće održavani svake večeri u šest većih mesta na teritoriji opštine Gračanica, a u subotu 11-13 časova na platou ispred opštine Gračanica biti održana izložba domaće hrane i radinosti, kao i izložba radova nastalih na dečijoj likovnoj koloniji.


Direktor Turističke organizacije Boban Petrović najavio je da će tokom ove sedmodnevne manifestacije, u Novom Badovcu naredne subote biti postavljen kamen temeljac za izgradnju pravoslavne crkve. Na Dan opštine 21. septembra biće održana sveta arhijerejska liturgija sa litijama , a tokom večeri biće održana i Svečana akademiju na kojoj će biti prikazan i dokumentarni film o opštini Gračanica.
Tokom manifestacije predviđena je i ceremonija dodela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Gračanica, kao i dodela zahvalnica institucijama i organizacijama koje su pružile doprinos u razvoju i promociji opštine Gračanica.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva