:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 09, 2018   09:50

0

109

Od danas predaja zahteva za obeštećenje turista SAB-a


Seničić očekuje da će ceo proces, uključujući i isplatu obeštećenja, biti završen do kraja avgusta.



“Početkom avgusta će krenuti isplate i do kraja avgusta bi trebalo da bude završen kompletan proces. Samo da napomenem da bi u redovnoj proceduri, koja bi išla preko osiguranja, to trajalo nekoliko puta duže”, rekao je Seničić.



On je, u razgovoru za RTS, objasnio kakva je procedura i koliko će novca biti vraćeno oštećenim putnicima.



“Odštetni zahtev može na dva načina da se preda. Prvi način je da se sa Jutinog sajta skine odštetni zahtev, popuni, odštampa i uz još tri dokumenta, a to su ugovor o putovanju, dokaz o uplati i garancija putovanja, stavi u koverat i pošalje DDOR-u, na poštanski faks koji piše na našem sajtu. Drugi način je da se u jednoj od 100 poslovnica osiguranja DDOR-a koliko ih je u Srbiji, popuni zahtev i uz ona tri već pomenuta dokumenta preda u poslovnici”, objašnjava Seničić.



Navodi da ima negde oko dve hiljade i 900 ugovora o putovanju, a to je negde oko šest hiljada putnika. U finansijskom smislu odštetni zahtev je vredan 589 hiljada evra.



“Dali smo iskrenu procenu na samom početku, a to je negde između 50 i 60 odsto. Ja verujem da sada sa nekim novim saznanjima koje imamo i pregovorima koje vodimo sa osiguravajućom kućom, možemo da dođemo do jednog više nego zadovoljavajućeg procenta, a to je negde između 80 i 85”, rekao je Seničić.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva