:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2015   12:05

0

143

Očekuju se konkretni dogovori


U Briselu se danas nastavljaju pripremni tehnički razgovori Beograda i Prištine o telekomunikacijama, pred novu rundu političkog dijaloga srpskog i kosovskog premijera.

U poslednjim razgovorima dve delegacije, na tehničkom nivou, održanim od 16. do 19. juna, razgovarano je o telekomunikacijama, energetici, Zajednici srpskih opština i drugim otvorenim pitanjima, poput sudbine Parka mira na mostu na Ibru koji deli severnu i južnu Mitrovicu. Razgovori su završeni bez konkretnih dogovora.


U dijalogu koji se vodi na visokom političkom nivou između Beograda i Prištine, visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini će kao i do sada pružati "usluge dobre volje".

Teme razgovora delegacija na čelu s Vučićem i Mustafom biće, kako je najavila ranije Mogerinijeva, biće "primena dogovora o energetici, telekomunikacijama, Asocijaciji/Zajednici (srpskih opština), kao i o mostu u Mitrovici".

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, posle prošlonedeljnih pregovora potpisivanju su najbliži sporazumi o osiguranju vozila i telekomunikacija, mada izvori lista ne isključuju mogućnost da bi moglo da dođe do "novih momenata".

Krugovi bliski pregovaračima očekuju da bi mogao da se postigne i nekakav dogovor o energetici, iako je najspornije pitanje svojine i dalje otvoreno.

Izvor: Beta, Danas

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva