:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2015   08:11

0

213

Očekuju donaciju za kupovinu opreme

Na ovaj način biblioteka će, po njenim rečima biti moderno opremljena a zaposlenima i korisnicima ta sredstva će olakšati rad i komunikaciju.


Biblioteka raspolaže zavidnim fondom od 35 000 knjiga od kojih je svaka obrađena u dva kataloga u azbučnom i predmetnom katalogu i sređene po numeruns-kurensu, odnosno po brojevima.


Imamo godišnje 500 do 600 čitalaca uglavnom školskog uzrasta koji na čitanje uzimaju pretežno školsku lektiru, udžbenike i beletristiku ...ali ima i dosta odraslih ljubitelja knjige, kaže Jovanovićeva.


Opština Zubin Potok je prošle godine , za potrebe ove biblioteke, kupila 100 knjiga na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. To su pretežno udžbenici za školsku nastavu. Ovoj biblioteci, prema rečima Jovanovićeve, najviše je pomogla Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ iz Prištine sa privremenim sedištem u Beogradu na čelu sa direktorom Živoradom Vasićem.


Ljubinka Jovanović, govoreći o veoma dugoj tradiciji postojanja i rada ove biblioteke koja je u Zubinom Potoku osnovana davne 1946. posebno ističe značaj dugogodišnjeg posleratnog bibliotekara Ognjena Popovića.


ÄŒuvenog čika Gana kojeg su i deca veoma volela i koji je umeo da pobudi čitalačku pažnju kod njih i približi knjigu deci. Ona je jednom prilikom predložila da se biblioteci da njegovo ime,š to nije naišlo na razumevanje, ali je sećanje na ovog već davno preminulog, divnog čoveka i bibliotekara, ostalo kod svih onih Kolašinaca koji su dolazili u biblioteku.


Biblioteka je pre izgradnje opštine i Doma kulture bila locirana na manjem prostoru uz Zemljoradničku zadrugu dok sada ima 200 kvadrata poslovnog prostora u modernoj novoj zgradi opštine . U njoj je zaposelno šest lica i nalazi se u samom centru opštine.

Izvor: Jedinstvo

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva