:

:

TV Most

Foto: printscreen

clock

Jun 11, 2015   12:05

0

121

Očekujem pojačano interesovanje kompanija iz SAD

U intervjuu "Večernjim novostima", Fas je rekao da je Srbija na dobrom putu, da ide ka članstvu u Evropsku uniju, jača vladavinu prava i transparetntnost, a da reforme, koje sprovodi Vlada daju rezultate.

On je rekao da je i sam lično spreman da investira u Srbiju, ulaganjem 140 miliona evra u lečenje onkoloških pacijenata.

"Premijer je bio odlično primljen u SAD i razgovori koje je imao doprineće još jačim vezama između nase dve zemlje, pogotovo ekonomskim", reko je Fas i istakao da je veoma značajno što i "Er Srbija" uskoro uspostavlja direktene letove sa Njujorkom što će pojačati ekonomsku aktivnost, posebno u turizmu.

Na pitanje da li je Srbija ponovo visoko u fokusu Obamine administracije, Fas je odgovorio pozitivno.

"Apsloutno. Evropa i ovaj region biće među glavnim prioritetima američke spoljne politike, ne samo tokom mandata Obame, već i za vreme novog predsednika", rekao je fas i dodao da SAD žele da vide Srbiju kao deo evropske porodice i da su spremne da joj pomognu u tome i politički i ekonomski.

"Vašington razume da je Srbija uvek zagovarala put prijateljstva sa mnogim nacijama. Vašington nekada ima određena očekivanja, zahteve, ali razumemo da je Srbija nezavisna zemlja i da imate pravo na prijateljstva sa drugim nacijama. Ali to ni na koji način ne iskljucuje dobre odnose Srbije i SAD", rekao je Fas.

Savetnik za zdravstvo američkog predsednika je rekao da se mogu očekivati ulaganja iz SAD u zdravstvu, IT sektoru i energetici.

"Želimo da investiramo u radioterapiju u Srbiji, da donesemo modernu opremu i znanje, što će spasiti hiljade života", rekao je Fas i dodao da bi sa lečenjem prvih pacijenata moglo da se počne čim se okončaju pregovori sa Ministarstvom zdravlja i Vladom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva