:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2015   12:05

0

138

Očekujem i zatvaranje poglavlja do kraja godine

"Kakva god da je politička odluka država članica, spremamo se da sve što uradimo daje tehničku podršku čitavom procesu pregovora kako bismo promenili stvari ovde, kod kuće, i za nas", rekla je Miščević na konferenciji "Srbija na putu evropskih integracija - skrining i posle skrininga."

Ona je navela da je skrining, koji je završen prošle nedelje, tek prvi u procesu pregovora za članstvo i da je pokazao pravu sliku šta Srbija jeste danas i kakvi su joj strateški koraci dalje.

"Treba da budemo dobri, kakvi smo i bili tokom skrininga, i da pokažemo kakve to kapacitete ima Srbije, ne praveći Potemkinova sela, već govoreći i o našim manama i tražeći pomoć ukoliko nam je potrebna", rekla je Miščević i naglasila da postoji politička podrška za proces integracija.

Ona je navela da očekuje da Srbija do kraja godine dobije sve izveštaje sa skrininga, navodeći da je to početak veoma ozbiljnog posla i da Srbija od EU očekuje pomoć na tom putu.

Tokom skrininga, navela je Miščević, održano je 65 sastanaka na kojima je učestvovalo 2.000 ljudi, koji su pokazali istrajnos, upornost i entuzijazam.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva