:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2017   12:05

0

126

Očekujem da odnosi Srbije i Makedonije budu na uzlaznoj putanji

Sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je da očekuje da odnosi Srbije i Makedonije budu "na uzlaznoj putanji", kao i da ne očekuje bilo kakav problem zbog toga što je pripadnik BIA Goran Živaljević bio u makedonskom Sobranju u noći 27. aprila, kada su u to zdanje upali demonstranti jer nije aktivno učestvovao u tim dešavanjima.

"Očekujem da odnosi Srbije i Makedonije budu stalno u uzlaznoj putanji i da budu sve bolji. Prirodno je da bude tako", rekao je Odalović gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Istakao je da je uloga i posao predstavnika BIA da budu prisutni na mestima značajnih dešavanja.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije pozvalo je juče ambasadorku Srbije Dušanku Divjak Tomić da objasni prisustvo savetnika u ambasadi i pripadnika BIA Živaljevića u parlamentu Makedonije kada su upali i demonstranti.

Srpski diplomata je potvrdio tu informaciju, ali je rekao da je bio po službenoj dužnosti, da vidi da li u incidentu učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da pripadnik BIA Goran Živaljević ulaskom u Sobranje u noći kada su u to zdanje upali demonstrani nije prekršio diplomatske protokole i da je samo obavljao svoj posao.

"Nije učestvovao u krivičnom delu, samo je izveštavao o situaciji u Makedoniji, jer Srbija mora da zna kako se ta situacija može odraziti na nacionalne i državni interese", rekao je Dačić novinarima u Beogradu i dodao da u Sobranju u noći kada su u njega upali demonstranti nije bilo građana Srbije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva