:

:

TV Most

clock

Decembar 27, 2015   12:05

0

124

Očekujem da hapšenja ubrzo dobiju sudski epilog


"Mislim da političari ne bi trebalo da komentarišu ono što je posao nadležnih, pre svega pravosudnih organa i policije, verujem da će cela istraga dobiti konačan sudski epilog, a pre toga niko ne bi trebao da se meša u postupak državnih organa", rekao je Ljajić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, cilj je borba protiv korupcije, stabilnost u zemlji i jačanje demokratskih institucija.

"Bez jakih insutitucija nema napretka niti oporavka zemlje", naglasio je juče Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, prilikom otvaranja mosta u Ivanju, u čiju je izgradnju vlada uložila 40 miliona dinara.

U akciji srpske policije popularno nazvanoj "rezač" uhapšeno je 80 osumnjičenih za najteže malverzacije u oblasti finansijskog kriminala, saslušanja mnogih su već u toku, a Viši sudu Beogradu je odredio je i prve pritvore.

Osumnjičeni koji nisu juče izvođeni pred tužioce na saslušanja, danas će biti sukcesivno privođeni, a nakon toga će se odlučivati ko će biti u pritvoru, a ko će se braniti sa slobode, pošto je svima određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Pritvor je određen vlasniku "Beohemije" Željku Žuniću i Bojanu Drobnjaku koji se sumnjiče da su zloupotrebama oštetili Alfa banku i Vojvodansku banku za oko 580 miliona dinara, odnosno da su pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu "Beohemija" u tom iznosu.

Iz istog razloga Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana i bivšem predsedniku opštine Mladenovac Dejanu ÄŒokiću, kao i za još troje odgovornih lica iz te opštine.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan je i bivši ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević i još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu, kojima je preduzeću "Maxim&Co" pribavljena protivpravna imovinska korist viša od milijardu dinara.

Takođe je saslušan bivši pomoćnik ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Dobrivoje Sudžum, koji se sumnjiči da je privrednim društvima koja nisu ispunjavala uslove propisane Uredbom Vlade odobrio korišćenje podsticajnih sredstava za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze i tako im pribavio imovinsku korist od oko 120 miliona dinara.

Tužilaštvo je već pokrenulo istragu i predložilo pritivor i protiv petoro ogovornih lica u kompaniji "Dunav osugiranje".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva