:

:

TV Most

clock

April 25, 2018   12:05

0

206

Obustavljena istraga protiv Kuntoša


U Naredbi o obustavi istrage, koju je Kuntoš dostavio RTV-u, navodi se da ni jedan od saslušanih svedoka, ili neki drugi pribavljeni dokaz u toku istrage, nije potvrdio sumnje da je Kuntoš taj dokument nudio na prodaju.


Kako se zaključuje, iz toga proizilazi da ovaj pripadnik MUP-a RS, raspoređen na poslove ličnog obezbeđenja štićenih ličnosti, nije trgovao uticajem.


Kuntoš je u svom dopisu naveo da je, objavljivanjem informacija o pronalasku "originalnog" primerka Dejtonskog sporazuma u njegovoj kući u Palama, iznesen niz netačnih i neproverenih informacija, te prejudicirana njegova krivica, čime su on i njegova porodica izloženi brojnim neprijatnostima.


"Obraćam vam se sa zahtevom da se meni i mojoj porodici javno izvinite za sve neprijatnosti nastale iznošenjem netačnih informacija u vašem mediju", navodi Kuntoš.


U dopisu napominje da je "u spektakularnoj akciji", u kojoj je MUP RS neopravdano trošio novac poreskih obveznika, privođen bez ikakvog osnova.


Ističe i da je bio šef obezbeđenja predsednika Narodne skupštine RS sedam godina, u drugom, trećem, petom i šestom sazivu NSRS, kod Dragana Kalinića i Dušana Stojičića, a ne samo "šofer" Dragana Kalinića.


"Pri tome naglašavam da izuzetno cenim sva zanimanja, to jeste ljude koji ih časno i odgovorno obavljaju, posebno vozače", ističe Kuntoš.


Kako je ranije saopšteno iz MUP-a RS, veštačenjem teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma, pronađenog 31. oktobra prošle godine u Palama, utvrđeno je da se ne radi o originalnom dokumentu.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva