:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Septembar 21, 2018   14:00

0

156

Obradović sa specijalnim predstavnikom PS OEBS za JIE


Pričard je istakao u razgovoru da OEBS ostaje posvećen regionu Jugoistočne Evrope.



Obradović i Pričard razgovarali su o saradnji OEBS-a i Narodne skupštine i Vlade Republike Srbije i saglasili se da pitanje mira u Jugoistočnoj Evropi predstavlja spremnost na dijalog i pronalaženje zajedničkih rešenja, navodi se u saopštenju iz parlamenta.



Obradović je ocenio saradnju Srbije i OEBS-a kao dobru i pozvao članove ove organizacije da u svojim raspravama o Balkanu i dijalogu Beograda i Prištine insistiraju na poštovanju principa na kojima sama organizacija počiva, pre svega poštovanju ljudskih prava i slobodi kretanja.



On je istakao da je na Balkanu vreme da se krene napred, ali da u mnogim balkalnskim državama ima političkih stranaka koje nemaju politiku za budućnost, koje koče pravljenje tog koraka.



Obradović je dodao da Srbija ulaže napore da bude lider u regionalnoj saradnji i regionalnim projektima, koji predstavljaju preduslov za regionalnu stabilnost i bezbednost, kao i da Srbija po pitanju borbe protiv organizaovanog kriminala, trgovine oružjem, drogom i ljudima i pranja novca prihvata sve standarde OEBS-a.



Govoreći o evropskoj budućnosti Srbije, Pričard je istakao da će Ujedinjeno Kraljevstvo, iako izlazi iz EU, podržati njeno proširenje i naveo da spoljna politika treba da bude pragmatična, posebno na području Balkana.



Sagovornici su iskoristili ovu priliku da razgovaraju i o unapređenju parlamentarne saradnje Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva