:

:

TV Most

clock

Januar 10, 2015   11:08

0

237

Obradović: Struja neće poskupeti do kraja zime

Obradović ističe da je EPS doneo niz dobrih poslovnih odluka u prethodnom periodu, na primer počeo je da kupuje struju kada je jeftina, a prodaje kada je skupa.

Kako je rekao, deponije su na dosta dobrom nivou, a za svaki slučaj EPS je obezbedio i dodatne količine uglja iz uvoza, u slučaju da se ponovi gasna kriza od pre nekoliko godina, tako da je EPS spreman i za taj scenario. "Građani mogu da budu spokojni i EPS će biti i dalje stabilan snebdevače električnom energijom. Definitivno neće doći do poskupljenja električne energije u toku celog zimskog perioda i grejne sezone", poručio je Obradović.

On je, na TV Pink, kazao da čak u poslovnim planovima EPS - a za celu 2015. godinu nisu planirana poskupljenje električne energije. "Međutim, do kraja ovog provog kvartala 2015. godine moramo da napravimo novu finansijsku analizu i da vidimo šta je sa našim poslovnim bilansima s obzirom na poplave koje su napravile veliku štetu EPS - u. Kao što sam rekao električne energije će biti ali to ima i svoju cenu", naveo je Obradović.

On kaže da su strani stručnjaci procenili da šteta odnosno gubici EPS -a od prošlogodišnjih poplava iznose oko pola milijarde evra. "Mi ćemo tek na kraju ove grejne sezone znati kako smo prošli sa tim gubicima, a naša je obaveza da pripremimo finansijski plan reorganizacije koji treba da predložimo vladi, koja će ga kasnije proslediti MMF-u, s obzirom da je EPS jedna od firmi koju će ta međunarodna finansijska institucija posebno posmatrati i onda ćemo sesti i videti kako da rešimo taj problem", istakao Obradović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva