:

:

TV Most

clock

Novembar 01, 2015   12:05

0

157

Obnovljen rad u kikindskom MSK

Nakon četiri godine zastoja u proizvodnji, MSK počinje sa radom. Tokom protekla dva meseca izvršene su pripreme i remont fabričkih postrojenja za start procesa proizvodnje metanola i sirćetne kiseline.

Obnavljanje procesa proizvodnje obezbeđenjo je nižom cenom gasa, kao osnovnog energenta.

Premijer Aleksandar Vučić, koji je nedavno boravio u radnoj poseti Moskvi, obilazi danas MSK, povodom obnove rada.

U Moskvi je dogovorio nižu cenu gasa za Azotaru i MSK, navodeći da ta fabrika ne može da bude profitabilna ako nema nižu cenu gasa, koja bi trebalo da iznosi bar 220 dolara.

"Kažu da su uredili prostorije kao apoteku, ali mi to ne bismo mogli bez niske cene gasa, nije profitabilno i ne može da se radi ako cena gasa u fabrici nije bar 220 dolara, sve preko toga je problem, što znači da ćemo mi tu cenu da obezbedimo", dodao je premijer.

Na svečanosti, povodom obnavljanja rada, prisutnima će se, pored premijera obratiti, vršilac dužnosti generalnog direktora MSK Mirko Latinović, predsednik sindikata “Nezavisnost” Duško Crvenković.

Oko 500 radnika MSK, koji su do sada bili na plaćenom odsustvu, uz 60 odsto zarada, nastaviće sa radom, što će biti važan doprinos oporavku privrede kikindske opštine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva