:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2017   12:05

0

169

Objavljen konkurs za izbor direktora "Srbijagasa" i "Pošta Srbije"

Konkursi su objavljeni i za "Skijališta Srbije, "Srbijavode", "Elektromreže Srbije", "Rezervat Uvac" iz Nove Varoši, "Park prirode" Mokra Gora iz Užica i preduzeća za razvoj i unapređenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija "Mreža-Most" sa sedištem u Beogradu.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Ranije su raspisani javni konkursi za direktore 12 javnih preduzeća - "Stara planina" iz Knjaževca, "Nuklearni objekti Srbije", "Putevi Srbije", "Transnafta", "Koridori Srbije", "Državna lutrija Srbije", "Emisiona tehnika i veze", Javnog preduzeća za skloništa, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Đerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Direktori javnih preduzeća na javnom konkursu se biraju na četiri godine, a kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduzeće.

Uslov je da nisu članovi organa političkih stranaka.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine, koji predviđa da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu.

Ministarstvo privrede podnete neotvorene prijave dostavlja vladinoj Komisiji za sprovođenje konkursa za izbor direktora, u roku od tri dana od isteka roka za dostavljanje prijava, na razmatranje i dalje postupanje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva