:

:

TV Most

Foto: RTK2

clock

Avgust 19, 2017   12:05

0

140

Obijena kuća u Preocu, prethodnih dana učestale krađe

Kako je prenela RTK2, u pitanju je kuća koja je u vlasništvu Sefedina ÄŒelića. Policija je na lice mesta stigla nakon 20 minuta i izvršila uviđaj.

Učestale krađe na teritoriji opštine Gračanica uznemirile su stanovnike centralnog Kosova. Na meti napadača bile su prodavnice i kuće u Preocu, Dobrotinu, Ugljaru i Batusu.

Pre tri dana se na meti provalnika po šesti put našla prodavnica u vlasništvu Vladimira Joksimovića.

„Nakon četvrte i pete pljačke desila se, nažalost, i šesta. Ranije su nam odnosili cigarete i novac iz kase, a sada je samo bio pokušaj pljačke, jer cigarete i novac nosimo kući. Zbog alarma koji sam ugradio nisu mogli ništa da odnesu, jer se on uključio, ja sam izašao i oni su pobegli. “ istakao je Vladimir Joksimović iz Preoca.

Stanovnici Preoca su zabrinuti jer krađe ne prestaju, a počinioci ovih krivičnih dela ostaju nekažnjeni.

„Nikako se ne osećamo bezbedno, evo, prethodnog dana opljačkana je kuća porodice Jovanović, sve su odneli i sa prvog i drugog sprata. Nekada je naše selo imalo 450 krava, a danas ih nema dve, ljudima su pokradene krave, još niko nije pronađen, niko ništa, samo dođu, odu... traktore kradu, automobile, nikako se ne osećamo bezbedno.“ Rekao je Radomir Kostić iz Preoca.

Svi slučajevi su prijavljeni policiji , obavljeni su uviđaji i istraga je u toku.

„Policijskoj stanici u Gračanici prethodnih noći prijavljene su četiri krađe, i to u Preocu, Ugljaru, Dobrotinu i u Batusu, ali u Batusu je bio požar, policija je izašla na licu mesta.

Za sve slučajeve pokrenut je postupak, izvršen je uviđaj na licu mesta i slučajevi se nalaze pod daljom istragom“ ,Rekao je Bratislav Niikolić, komandir policijske stanice u Gračanici.

Kosovska policija je od početka meseca pojačala patrole u svim mestima na teritoriji opštine Gračanica.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva