:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2017   12:05

0

136

Obezbeđeno 60 panik tastera za centre za socijalni rad

"Zbog sve učestalijih napada i događaja sa tragičnim ishodima u centrima za socijalni rad koji potresaju celu Srbiju i ostavljaju ogromne posledice na decu, porodice i društvo u celini, obezbedili smo panik tastere za 60 objekata, kako bismo sprečili da se slične tragedije ponove", izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović, koja predsedava vladinim Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, istakla je da će se na taj način policija alarmirati u najkraćem roku, što će dalje uticati na veću bezbednost žena i dece korisnika usluga centara za socijalni rad, ali i svih zaposlenih u centrima, navodi se u saopštenju kabineta potpredsednice vlade.

"Pritiskom na taster socijalni radnik šalje signal koji u najkraćem roku alarmira najbližu policijsku stanicu. Na taj način pomoći ćemo da se spreče tragedije kakve su se dogodile u poslednjih nedelju dana u centrima za socijalni rad na Novom Beogradu i u Rakovici", smatra Mihajlović.

Ona je naglasila da je borba protiv rodno zasnovanog nasilja zadatak celog društva, koja zahteva saradnju vladinog i nevladinog sektora, svih nadležnih institucija, stručne javnosti i medija koji zajedno moraju da ulože više napora da se nasilju stane na put.

"Nasilje nad ženama nije samo problem države, institucija, zakona, to je društveni problem koji nećemo rešiti ako se svi ne uključimo. Moramo da brinemo više o drugima ako želimo da naša deca imaju sigurniji i zdraviji život", zaključila je Mihajlović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva