:

:

TV Most

clock

Avgust 08, 2017   12:05

0

161

Obeleženo 25 godina od odbrane Gradiške

Zamenik načelnika Gradiške Ognjen Žmirić rekao je da je 16 poginulih boraca na Bokovima učestvovalo u odbrani ne samo Gradiške, nego i cele Republike Srpske i da im se duguje neizmerna zahvalnost, prenosi RTRS.

Izaslanik predsednika Republike Srpske Miladin Dragičević rekao je da su srpski borci na početku rata herojskom borbom odbili hrvatske napade i dali živote u toj borbi.

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je u prošlosti pridavano malo pažnje obeležavanju ovakvih datuma, te naveo da samim tim što je sada mnogo više ljudi na obeležavanju govori da "naša svest sazreva".

"Nadam se da će ta svest sazrevati i ka našoj saradnji, a ne podelama", rekao je.

Vence i cveće na spomen-obeležje u Bok Jankovcu položili su pored ostalih izaslanik predsednika RS, delegacije Narodne skupštine Republike Srpske, Trećeg Republika Srpska puka, opštine Gradiška, boračkih organizacija.

Pripadnici jedinice Hrvatske vojske "Berbir bojna" u ranim jutarnjim časovima prešli su reku Savu 8. avgusta 1992. godine u mestu Bokovi i napali srpske odbrambene položaje.

Nakon žestokog okršaja i snažnog otpora napad je odbijen uz 16 žrtava na srpskoj strani, prenosi RTRS, pozivajući se na Srnu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva