:

:

TV Most

clock

April 12, 2015   12:49

0

200

Obeležen Vaskrs i u crkvi u južnom delu Mitrovice

Jutarnju Uskršnju molitvu služio je protojerej stavrofor Milija Arsović uz pojenje crkvenog hora "Nušić".
"Eto došli smo danas u ovaj naš sveti hram, da se i u njega pomolimo kao što su se nekada molili i naši, da i mi nastavimo tim putem, jer moramo da brinemo o našem hramu da nam bude čist, da ne dolazimo samo za Vaskrs, Božić i Svetog Savu", rekao je protojerej stavrofor Milija Arsović.

Okupljeni vernici kažu da je lep osećaj kad god dodju u ovaj hram, i izražavaju nadu da će uskoro moći češće posećivati ovu svetinju a ne samo o velikim praznicima.

"Ovde dolazim već 60 godina, i meni je žao što stalno ne možemo da dolazimo ovde", rekao je Dragan Antić.

Svim pravoslavnim vernicima na Kosovu i Metohiji srećne Vaskršnje praznike čestitali su predstavnici lokalne samouprave i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Sa posebnim emocijama gradjani Kosovske Mitrovice dolaze u južni deo, u ovaj hram koji je jako značajan. Naše težnje su da vrata ovog hrama budu otvorena svakodnevno i da se omogući da ga gradjani posećuju i prisustvuju liturgijama", rekao je Aleksandar Spirić predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

"Želim da iskoristim priliku da odavde iz crkve u južnom delu grada svim našim gradjanima ali i svim pravoslavnim vernicima koji žive na Kosovu i Metohiji čestitam najradosniji hrišćanski praznik najradosnijim pozdravom Hristos Voskrese" rekla je Zlata Radovanović, koordinator Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Odlazak pravoslavnih vernika sa severnog u južni deo grada organizovan je uz pratnju Kosovske policije.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva