:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Decembar 14, 2017   12:05

0

123

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv korupcije


Konferencija, u organizaciji Misije OEBS-a, Agencije za borbu protiv korupcije i Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije, okupila je oko stotinu visokih zvaničnika iz regiona koji se bave borbom protiv korupcije i visokih predstavnika srpskih institucija, civilnog društva i medija.




U središtu diskusije bila je pozicija i status nezavisnih antikorupcijskih tela u odnosu na antikorupcijske standarde i efikasnost preventivnih mehanizama u borbi protiv korupcije.



Kako je saopšteno iz OEBS-a, učesnici su zvaničnici iz Ljubljane, Podgorice, Prištine, Rima, Sarajeva i Zagreba, kao i predstavnici Regionalne antikorupcijske inicijative iz Beograda.



Konferencija je deo širih napora Misije OEBS-a u Srbiji da podrži sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije za period 2013-2015.



Međunarodni dan borbe protiv korupcije se održava svake godine kako bi se obeležilo stupanje na snagu Konvencije UN o borbi protiv korupcije iz decembra 2005. godine, koja je jedini zakonski obavezujući i univerzalni instrument u borbi protiv korupcije.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva