:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2018   18:16

0

295

Obeležen Dan NR Kine, prisustvovao i Vučić


Prijemu je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predstavnici Vlade Srbije



"Danas slavimo Dan Narodne Republike Kine i veliku istorijsku posetu predsednika Aleksandra Vučića našoj zemlji", rekao je Li i podsetio da je tokom te posete potpisano 12 sporazuma u ukupnoj vrednosti od tri milijarde američkih dolara.



Naveo je da je kinesko-srpska saradnja od infrastrukturne prešla na industrijsku i izrazio zadovoljstvo što je predsednik Kine Si Đinping obećao da će ponovo doći u Srbiju i što je pozvao Vučića da u aprilu ponovo poseti Kinu.



"To se retko dešava", rekao je ambasador i podsetio da je Vučić taj poziv dobio odmah nakon Putina.



Li je podsetio da se prvog oktobra 1949. godine "rodila nova Kina" i da od tada ta zemlja "stoji na svojim nogama i sprovodi nezavisnu i samostalnu politiku".



On je podsetio i da su 1978. godine počele reforme, te da se od tada Kina otvorila prema svetu i napreduje krupnim koracima.



"Pre sedam godina, na 18. kongresu Komunističke partije Kine naš predsednik Si Đinping je izabran za predsednika te partije. Kina je ušla u novo doba - socijalizam sa kineskom bojom. Kinezi hoće da ostvare svoj veliki san - san obnove kineskog naroda", rekao je ambasador.



On se zahvalio prijateljima, a posebno Srbiji na podršci koju pruža Kini


Izvor: Tanjug,B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva