:

:

TV Most

Foto: Tv Most

clock

Oktobar 20, 2017   12:05

0

219

Obeležen Dan Leposavića


"U ovoj borbi ne bi uspeli bez jasni podrške Kancelarije za Kosovo i Metohiju , Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića ", rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić Zoran Todić.



On je dodao da je prisustvo ljudi iz Vlade Republike Srbije dokaz za Vlada čvrsto stoji uz svoj narod na KiM.



"U saradnji sa vama mi ćemo uspeti da ostanemo istrajni u borbi za održivi ostanak i opstanak na KiM i time pokazati odgovornost prema sebi i našoj deci ", rekao je on.



Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao je da je" naša dužnost da čuvamo ono što su nam u amanet ostavili naši predci. Nesmemo zaboraviti ono zašta su se oni kroz vekove borili , tradiciju negovanja slobode moramo preneti na generacije koje dolaze".



"Naš narod na KiM i srpski narod u opštini Leposavić je vitalan, odoleva pritiscima , izazovima i pokušajima da unutar sebe bude podeljen kako bi Priština bila umesto Beograda , kako bi neki drugi barjak umesto barjaka koji su nam pretci ostavili ovde bio razvijen", rekao je Đurić i poručio da "nikada neće ući u Leposavić i nikada neće od Srba i srpskog naroda uzeti ono što je uvek njighovo bilo".



"Vlada Republike Srbije nadležna je i za obrazovanje na Kosovu i Metohiji i ne postoje sile koje će to moći da promene", kazao je u Leposaviću ministar prosvete Mladen Šarčević.



"Vlada Srbije jača, jača i u ekonomiji, povećava platei u uslovima kada imamo MMF , kada to nije lako izvesti, u obrazovanju imamo napredak i drugačiju agendu i to će se dešavati u bilo kom selu i gradu i na Kosovu i Metohiji kao što će biti na Vračari ili Starom Gradu", rekao je Šarčević.



Uspešnim pojedincima , institucijama i svima koji doprinose rzvoju i afirmaciji opštine uručena su priznanja Opštine, Najveće priznanje Oktobarska nagrada uručena je Učiteljskom fakultetu.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva