:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 06, 2015   12:05

0

204

Obeležavanje šestoaprilskog bombardovanja

U ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja venac je položio državni sekretar Dragan Popović, dok je venac u ime grada položio predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

Nikodijević je istakao da je šestoaprilsko bombardovanje Beograda jedno od najbrutalnijih razaranja i ubijanja nedužnih ljudi, u zoru kada su ljudi bili u njihovim domovima i još uvek spavali.

"Mi smo uvek životom branili ideale slobode i ideje za koje smo se zalagali i ponosnio ističemo ulogu naše države u borbi protiv fašizma", kazao je Nikodijević novinarima nakon polaganja venaca.

Navodeći da je naša država bila na strani pobednika i imala ogromnu ulogu u borbi protiv fašizma, Nikodijević je istakao da smo, nažalsot, tu ulogu platili velikim brojem života.

"Naša je uloga i obaveza da se setimo onih koji su dali živote da bismo mi živeli u modernom i razvijenom svetu. Učimo na njihovim idejama, na njihovoj žrtvi jer su dali najvrednije što su imali, njihove živote da bismo mi živeli u savremenijem i modernijem društvu", poručio je predsednik gradske skupštine.

Vence su pored predstavnika ministarstva i grada, položili predstavnici Udruženja invalida rata i Udruženja "6. april".

Ranije danas, član Gradskog veća Dragomir Petronijević položio je vence kod fontane "Vrelo života" u blizini Beograđanke i kod Granitnog krsta u porti Vaznesenjske crkve, gde se nalazilo sklonište u kome je tokom bombardovanja stradalo više stotina Beograđana.

Vence je položio i na spomen-obeležje u Karadorđevom parku, gde se takođe nalazilo veliko sklonište koje je direktno pogodeno 6. aprila 1941. godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva