:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

156

Obeležavanje Dana pobede nizom manifestaja

Na svečanosti, koja će se večeras održati u Centru "Sava", govoriće premijer Srbije Aleksandar Vučić, najavljeno je iz kabineta srpskog premijera.

Pored Vučića, na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana pobede govoriće i ambasador Rusija Aleksandar Čepurin, kao i učesnik NOR-a 1941-45. pukovnik u penziji Milan Ateljević, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Francuska ambasada u Beogradu saopštila je da će svečanoj akademiji prisustvovati zamenik ambasadora, prvi savetnik ambasade u Srbiji Fransoa Bone, dok će vojni izaslanik, potpukovnik Olivije Ruane prilikom ceremonije odavanja počasti na Groblju oslobodilaca Beograda položiti venac.

Posle zvaničnog dela programa biće prikazan film "Bitka za Sevastopolj", piše u saopštenju.

Obeležavanje Dana pobede će početi ceremonijom polaganja venaca i odavanja počasti kod spomenika Neznanom junaku na Avali, koju će predvoditi izaslanik predsednika Srbije u 10 sati.

Ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu počeće u 11.30, a predvodiće je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, saopštio je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Srbije.

On će danas položiti vence u okviru spomen-kompleksa Groblje oslobodilaca u Drugom svetskom ratu i na spomenik Crvenoarmejcu.

Vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, grada Beograda, SUBNOR-a i predstavnici diplomatskog kora.

Posle toga, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Popović će položiti venac kod spomenika palim pilotima na Avali.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva