:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Februar 25, 2018   12:05

0

203

Obeležavanje Dana Narodne biblioteke Srbije


Biće i potpisan Sporazum o saradnji između Foruma slovenskih kultura i Narodne biblioteke Srbije i Memorandum o razumevanju između Nacionalne biblioteke Bugarske i Narodne biblioteke Srbije.



Istoga dana, ljubitelji književnosti družiće se sa Vladimirom Pištalom, a biće predstavljena i nova izdanja Narodne biblioteke Srbije iz bibliotečko-informacione delatnosti.



Program počinje u 11 sati u Amfiteatru kada će se prisutnima obratiti upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.



Tom prilikom biće dodeljena nacionalna nagrada u oblasti bibliotekarstva „Janko Šafarik", a svečanu besedu održaće književnik Vladimir Pištalo.



Program će se potom nastaviti potpisivanjem Memoranduma o razumevanju između Nacionalne biblioteke Bugarske i Narodne biblioteke Srbije, koji će potpisati direktorka bugarske biblioteke Krasimira Aleksandrova i Blašković.



Sporazum o saradnji između Foruma slovenskih kultura i Narodne biblioteke Srbije u vezi sa otvaranjem Centra slovenskih kultura u Narodnoj biblioteci Srbije potpisaće direktori tih institucija Andreja Rihter i Blašković.



Na otvaranju Centra slovenskih kultura govoriće ministar Vukosavljević, Andreja Rihter, upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, direktorka Muzeja Jugoslavije Neda Knežević i glavni urednik edicije "100 slovenskih romana" Gojko Božović.



U Atrijumu nacionalne biblioteke od 14 časova biće organizovan književni program "Portret Vladimira Pištala", a nakon toga u 15.30 sati u Amfiteatru biće predstavljene nove stručne publikacije u izdanju Narodne biblioteke Srbije.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva