:

:

TV Most

Foto: Informer

clock

Februar 15, 2018   12:05

0

197

Obaveza da se ponosimo precima, ali i brinemo o potomcima



Aleksandar Vučić je, u govoru na centralnoj ceremoniji obeležavanja Dana državnosti, rekao da je ovo dan kada se sećamo naših slavnih predaka, kada se građani sreću kako sa prošlošću, tako sa sobom i sa sadašnjošću.



Dragi građani Srbije, slaveći današnji dan slavimo dve svete vrednosti za koje su se naši preci izborili - slavimo slobodu i slavimo srpsku državu, rekao je Vučić.



"I kako je rekao Vitezović, slobodu nam je osetlio Karađorđe, a srpsku državu uspostavio Miloš Obrenović. Vremenska distanca je više nego dovoljna da shvatimo pogubnost svih srpskih podela", istakao je Vučić.



Put pred nama je dugačak i težak, kaže predsednik.



"Pred nas su podigli planinske vence uslova i prepreka, ali mi smo potomci onih 300 koji su se ovde okupili, čela su nam visoko i imamo da kažemo ono što je rekao Hanibal krenuvši na Rim: ili ćemo naći put ili ćemo ga sami napraviti", istakao je Vučić.



Ovo je, dodao je predsednik, Srbija – slobodna i nezavisna, Srbija knezova i seljaka, Pupina i Tesle, Crnjanskog i Andrića, Putnika i Mišića, svih nas koji smo njihova deca i koji znamo šta nam je činiti.



"Danas možemo sve jer su nas oni tome naučili. Dok ovde stojim, stojim na mestu koje postoji u svakome od nas, onome što nas čini i prožima da budemo časni i dostojanstveni. Sve što nas čeka moramo da rešavamo a da nam ruke i obraz ostanu čisti, da dajemo a da ništa ne izgubimo", istakao je Vučić.




 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva