:

:

TV Most

clock

Avgust 06, 2017   12:05

0

117

O RTB Bor razgovori sa Kinezima, Rusima i Kanadom

Antić je istakao da je cilj da se dođe do najsnažnijeg partnera koji će biti sposoban da u narednih nekoliko godina ide sa investicijama i do milijardu evra.

"RTB Bor trenutno posluje pozitivno i očekujem da će ovu godinu završiti sa više desetina miliona evra dobiti, što je dokaz da je sve sto smo radili u prethodnom periodu dalo rezultate", rekao je Antić odgovarajući na pitanja novinara u Resavici.

Kako kaže, da bi RTB Bor dugoročno bio održiv, pored topionice i fabrike sumporne kiseline i dela mehanizacije koje je vlada podržala potrebno je obezbediti strateškog partnera.

"Zato vlada uz podršku predsednika Aleksandra Vučića traži najbolje rešenje i razgovaramo sa velikim kompanijama, pre svega kineskim, ali i ruskim i kanadskim kompanijama kako bi iznijansirali najbolji pristup za RTB i kako bi tamo dobili najsznažijeg partnera koji će biti sposoban da u narednih nekoliko godina ide sa investicijama i do milijardu evra. To će obezbediti da RTB multiplikuje svoju proizvodnju, nahrani topionicu i dugoročno ima finansijsku dobit", naglasio je.

Prema njegovim rečima, RTB bez dileme predstavlja strateški značajan potencijal Srbije i od njega zavisi ne samo istočna Srbija već razvoj cele Srbije.

Vlada je, ističe, apsolutno posvećena da se Bor razvija i da ima budućnost.

"Potrebno je dodatno ulagati u rudarstvo, otvarati nove rudnike, raditi dodatna istraživanja i za tako nešto su potrebne velike investicije, koje treba obezbediti kroz strateška partnerstva", dodao je ministar.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva