Vesti
Nultog dana „Egzita“ više od 33.000 ljudi!

11:33, 06.07.2017

|

Izvor: RTS

„Leto ljubavi“ i zvanično je ušlo na Petrovaradinsku tvrđavu, a kroz kapije nultog dana „Egzita“ koji je sinoć radio na samo tri bine, prošlo je više od 33.000 ljudi. Očekivano, koncertni spektakl iz lige više i od najviše, priredili su „Kilersi“, jedan od najvećih bendova našeg vremena.
Foto RTS
Vatreni obožavaoci „Kilersa“ zauzeli su svoje pozicije još od 19 časova na festivalskim ulazima i odmah po otvaranju kapija se sjurili u prve redove. Rok giganti iz Las Vegasa pozdravili su publiku posle 23 časa i snažno krenuli uz najnoviji hit singl The Man.

Ređali su se najveći hitovi Somebody Told Me, Smile, Human i horski pevana All These Things That I ve Done, da bi nastup maestralno završili antologijskom pesmom Mr Brightside.

Energija nije popuštala do kraja, a svaka pesma je praćena horskim pevanjem i skandiranjem imena četvorke iz Vegasa na čiji koncert je publika u Srbiji punih četrnaest godina. To je potvrdio i Brendon Flauers sinoć obraćajući se na srpskom jeziku: „Bolje ikad nego nikad!“.

Neverovatnoj atmosferi na Tvrđavi svakako su doprineli i fenomenalni riječki indi rokeri grupe „Džonatan“ koji su i otvorili program nultog dan festivala. Na glavnoj „Egzitovoj“ bini nastupili su i regionalni majstori rok spektakla „Van Gog“, te njujorška alter-rok senzacija „Tičers“ koja je pokazala da njihove vreme tek dolazi.

Program nultog dana nastavio se sve do samog jutra na festivalu „Guarana no slip“ u Dens areni, koja je premijerno otkrila svoj novi, spektakularni izgled. Njeno sinoćnje preuzimanje na jednu noć pod zastavom kultne bine No slip Novi Sad, dovelo je publiku već na uvodne setove koji su pripali regionalnim tehno heroinama Marti i Šugar Lobi, te srpsko-francuskom dvojcu koji su činili Lag i UBV.

Kada su na scenu izašle Paula Templ i Rebeka u svom prvom eksluzivnom bek-tu-bek setu, Arena je doživela svoju punu erupciju već sat vremena iza ponoći!

Verovatno i najveći tehno mag svih vremena Džef Mils je manirom pravog virtuoza izveo specijalni trosatni set i priredio iskustvo koje će zauvek ostati urezano u istoriju „Egzita“. Kada se Sunce pojavilo iznad krcate Arene, na scenu je izašla famozna berlinska tehno šefica Elen Ejlien i povela publiku u dugo jutro istkano njenim aktuelnim zvukom, koji je uvek bio na tragu novih trendova.

Krajnje emotivna završnica besane noći na „Egzitu“ bila je proverena tandemu iskusnih rezidenata Arene - Dejanu Milićeviću i Marku Milosavljeviću.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design