:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2017   12:05

0

136

Novo sniženje cena u romingu u regionu od 1. jula

Tintor je na četvrtom skupu operatera telekomunikacionih servisa "CEE CEE SUMMER", koji je otvoren u organizaciji kompanije SAT-TRAKT, podsetio da je pre oko tri godine potpisan sporazum između te četiri zemlje o primeni posebnih cena za roming.

Rekao je da je Srbija zahvaljujući tom sporazumu povećala saobraćaj, to jest više se koristio mobilni telefon u romingu u ostale tri zemlje.

"Interesantno je da je porasla i upotreba prenosa podataka za ove dve godine za 200 odsto, što je izuzetan rezultat. Još jedno snižavanje rominga ćemo imati od 1. juna. Za naredna sniženja će morati ove četiri zemlje da se usaglase", rekao je Tintor.

Kako kaže, snižavanje prati ono što je predviđeno sporazumom.

Sporazum između Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije se sprovodi od jula 2015. Utvrđene su maksimalne cene koju operateri mogu da naplaćuju u regionalnom romingu.

Cena odlaznog minuta u romingu u regionu je trenutno najviše 24 centa, a dolaznog sedam.

Od početka jula cene će biti snižene na 19 centi za odlazne pozive, a pet centi na dolazne. Na te cene se dodaje i PDV od 20 odsto.

Kada je i pitanju korišćenju interneta u regionu maksimalne cene su trenutno ujednačene na 45 centi za megabajt, a od jula će biti upola niže odnosno 20 centi po megabajtu plus PDV.

Predstavnik SAT-TRAKT-a Miroslav Ivković je rekao da CEE CEE SUMMER predstavlja sjajnu priliku da se na jednom mestu okupi specifična grupa ljudi koja se bavi telekomunikacionim biznisom.

Dvodnevnom skupu prisustvuje oko 300 predstavnika kompanija iz celog sveta, koje se bave prenosom podataka i telefonijom.

Na CEE CEE SUMMER-u, između ostalih, učestvuju "Telekom Srbija", "Telenor SBB", "Orion", "Deutsće Telekom", "Tata Communications", "TeliaSonera", UPC, "Telekom Austria Group", "Akton", "LinxTelecom", "Interoute", "HurricaneElectric" i drugi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva