Vesti
Novinari traže od Plenkovića da osudi spaljivanje Novosti

13:14, 13.09.2017

|

Izvor: Tanjug

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo novo spaljivanje nedeljnika "Novosti", čiji je izdavač Srpsko narodno veće. Od premijera se traži da osudi pretnje.
U saopštenju HND navodi se da dosad nije bilo reakcija najviših državnih organa na ranije optužbe protiv novinara "Novosti" da šire mržnju i da su podsticali na paljenje šumskih požara u Hrvatskoj ovoga leta, iako je strukovno udruženje upozorilo da je reč o huškanju na novinare.

Pošto su nedavno članovi desničarske Autohtone-hrvatske stranke prava pred centralom SNV spalili nekoliko primeraka nedeljnika uz ponavljanje optužbi za širenje mržnje i podsticanje na paljenje hrvatskih šuma, premijer Andrej Plenković je, navodi udruženje, "lakonski izjavio da to nije problem, jer je reč o pripadnicima minorne stranke".

Pripadnici te stranke i su juče optužili Novosti za širenje mržnje i traželi prestanak njegovog sufinansiranja iz državnog budžeta.

"HND zahteva da premijer Plenković konačno jasno osudi pretnje novinarima Novosti, kao i svim drugim novinarima, što nikad do sada nije učinio. Izbegavanje izricanja jasnog stava o neprihvatljivosti napada na novinare podstiče nasilje prema njima koje počinje uvredama i pretnjama, nastavlja se spaljivanjem novina, a završava fizičkim napadima na novinare", upozorilo je strukovno udruženje.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design