:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2017   12:05

0

127

Novi stateški ciljevi "Er Srbije"

Posle četiri godine poslovanja "Er Srbija" je rešila da se malo osveži i reorganizuje ali tako da usluga ostane ista a poveća se kapacitet aviona.

Oni koji prate vazduhoplovstvo znaju da 16 putnika više u kabini znači na godišnjem nivou povećanje kapaciteta za 12 odsto. Posle renoviranja kabine, kapacitet aviona A-319 povećaće se sa 128 na 144 mesta, a u avionima A-320 sa 155 na 174. Ugradnja novih sedišta, koja zauzimaju manje prostora, ekvivalentna je uvećanju flote za još jedan avion, kažu u "Er Srbiji".

"Stavljamo uža, tanja sedišta koja su komforna, ali za kraće relacije", kaže direktor "Er Srbije" Dane Kontić.

Drugi veliki potez je ukidanje linije Abu Dabi – Beograd. Taj let svakog dana zapošljava jedan avion i to celo radno vreme. Tu liniju pokriva strateški partner "Etihad" koji može po istoj ceni da preveze dovoljan broj putnika pa se tako oslobađa avion za evropske destinacije.

"Odlučili smo za sada, da ćemo od jeseni da suspendujemo let za Abu Dabi i fokusiraćemo se na kraće i bliže evropske relacije", rekao je Kondić.

Linija za Njujork radi dobro i po planu. Nažalost, "Er Srbija" nema mogućnosti da leti za Peking jer bi ta linija, da je leti samo "Er Srbija", bar nekoliko godina imala znatne gubitke.

Međutim, u "Er Srbiji", kažu da će, ako pronađu rešenje, i oni da se uključe u tu liniju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva