:

:

TV Most

clock

Jul 29, 2015   12:05

0

113

Novi pokušaj migranata da uđu u Evrotunel

"Naš tim je jutros pronašao jedan leš, a vatrogasci su potvrdili smrt te osobe", potvrdio je portparol kompanije "Evrotunel".

Samo noć ranije je oko 2.000 migranata pokušalo da u francuskom gradu Kaleu uđe u tunel koji povezuje Francusku i Englesku ispod Lamanša, saopštila je kompanija "Evrotunel", dodajući da je to u poslednjih mesec i po dana bio najmasovniji pokusaj ulaska migranata u tunel.

Jutros pronađeno telo pripada migrantu iz Sudana, za kojeg se veruje da je bio star između 25 i 30 godina. NJega je udario kamion koji se iskrcavao sa trajekta koji povezuje francusku i englesku obalu Lamanša, naveo je policijski izvor.

Ukupan broj migranata koji su preminuli u blizini terminala Evrotunela tako je porastao na devet od početka juna do danas.

"Nesreća se dogodila tokom noći, a u šest sati izjutra policija još ima mnogo posla. Oko ulaza u tunel se i dalje nalazi 500 do 1.000 migranata", rekao je izvor.

Bezbednost u luci Kale je sredinom juna pooštrena, što je navelo migrante, koji su ranije pokušavali da se krišom ukrcaju u kamione koji na trajektima prelaze Lamanš, da umesto toga pokušaju da se dokopaju Britanije kroz podvodni tunel.

Britanski premijer Dejvid Kameron izrazio je jutros zabrinutost povodom pokušaja 2.000 migranata prethodne noći da uđu u tunel ispod Lamanša.

"Taj događaj navodi na veliku zabrinutost. Sarađujemo veoma blisko sa francuskim vlastima kako bismo rešili taj problem", rekao je jutros Kameron i dodao da će britanska vlada učiniti sve što može da bi rešila migrantsku krizu u Kaleu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva