:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2017   12:05

0

134

Novi pokušaj konstituisanja kosovske skupštine

Potpuno konstituisanje parlamenta zahteva izbor pedsednika i još nekolicine potpredsednika. Sve dok se to ne dogodi neće biti konstituisanja parlamenta. Ramuš Haradinaj, predsednik Alijanse za budućnost je juče izrazio skepticizam da će danas uspeti izbor Kadrija Veseljija za predsednika parlamenta.

Haradinaj je rekao da nije problem u potrebnoj većini poslanika, već u tome što se sada nastoji da se u paketu izbora predsednika parlamenta i izbora nove vlade, postigne sveobuhvatna stranačka podrška i saradnja.

Haradinaj, kao kandidat takozvane ratne koalicije, naveo je da je u stalnoj saradnji sa svim zainteresovanim stranama koje žele izlazak iz institucionalne krize, pa i sa Alijansom novo Kosovo Bedžeta Pacolija. Njega je predsedništvo stranke ovlastilo da traži izlaz iz institucionalne blokade.

Ovdašnji mediji su objavili da je navodno sve gotovo oko izbora predsednika skupštine i izbora nove vlade, pa bi prema tim navodima Pacoli trebalo da bude novi kosovski ministar spoljnih poslova.

Ako poslanici Bedžeta Pacolija danas budu dali glas izboru predsednika skupštine, onda će biti jasno da je koalicija PAN obezbedila većinu za deblokadu formiranja institucija. U suprotnom, demonstriraće nastavak neozbiljnosti i neodgovornosti.

Iz nevladinog sektora već stižu poruke najbrojnijoj koaliciji, da ukoliko nije u mogućnosti da formira institucije, onda neka raspiše nove vanredne izbore.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva