:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2017   12:05

0

228

Novi početak Muzeja savremene umetnosti


Kolekciju muzeja danas čini više od 8.000 dela koja predstavljaju stvaralaštvo dvadesetog i dvadesetprvog veka Balkana i Srbije.



Na 5.000 kvadrata izložbom "Sekvence" Muzej savremene umetnosti reafirmiše svoje zbirke i nudi nov okvir upoznavanja sa umetnošću nastalom na ovim prostorima.


Zoran Erić, šef kustosa MSU kaže da su konačno spremni da dočekaju publiku i da otvore vrata za sve koji su zainteresovani da posete izložbu koju su pripremili.



Izložba je iz zbirke Muzeja savremene umetnosti, a naziv je "Sekvence umetnosti Jugoslavije i Srbije".



"Na ovaj način želimo ponovo da privučemo publiku da se upozna sa našom kolekcijom, sa bogatim zbirkama muzeja i da napravimo jedan novi početak. Da se vrati publika muzeju i da sagleda sve što je kod nas bilo sakriveno u depoima dugi niz godina", kaže Erić.



U pametnoj zgradi muzeja u kojoj je sve kompjuterizovano, i u skladu je sa muzeološkim standardima u svetu, za publiku je narednih sedam dana pripremljen prateći program.



"Tu ćemo imati gostovanje Filharmonije, balet, veče u subotu di-džejeva, naše radionice, dečje edukativne, imaćemo klub, imaćemo izvođenja koja će raditi naši volonteri koja će se održavati s vremena na vreme. Tako da svih sedam dana će biti intenzivan i gust program i biće za svakoga po nešto", istakao je Erić.



Muzej savremene umetnosti biće svečano otvoren u 10 sati. 



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva