Vesti
Novi početak Muzeja savremene umetnosti

09:11, 20.10.2017

|

Izvor: RTS

Na dan oslobođenja Beograda Muzej savremene umetnosti u Beogradu danas će biti svečano otvoren posle decenijske rekonstrukcije. Zdanje je delo arhitekata Ivana Antića i Ivanke Raspopović. Za posetioce je prvi put otvoren takođe 20. oktobra, ali 1965. godine.
Foto RTS


Kolekciju muzeja danas čini više od 8.000 dela koja predstavljaju stvaralaštvo dvadesetog i dvadesetprvog veka Balkana i Srbije.Na 5.000 kvadrata izložbom "Sekvence" Muzej savremene umetnosti reafirmiše svoje zbirke i nudi nov okvir upoznavanja sa umetnošću nastalom na ovim prostorima.


Zoran Erić, šef kustosa MSU kaže da su konačno spremni da dočekaju publiku i da otvore vrata za sve koji su zainteresovani da posete izložbu koju su pripremili.Izložba je iz zbirke Muzeja savremene umetnosti, a naziv je "Sekvence umetnosti Jugoslavije i Srbije"."Na ovaj način želimo ponovo da privučemo publiku da se upozna sa našom kolekcijom, sa bogatim zbirkama muzeja i da napravimo jedan novi početak. Da se vrati publika muzeju i da sagleda sve što je kod nas bilo sakriveno u depoima dugi niz godina", kaže Erić.U pametnoj zgradi muzeja u kojoj je sve kompjuterizovano, i u skladu je sa muzeološkim standardima u svetu, za publiku je narednih sedam dana pripremljen prateći program."Tu ćemo imati gostovanje Filharmonije, balet, veče u subotu di-džejeva, naše radionice, dečje edukativne, imaćemo klub, imaćemo izvođenja koja će raditi naši volonteri koja će se održavati s vremena na vreme. Tako da svih sedam dana će biti intenzivan i gust program i biće za svakoga po nešto", istakao je Erić.Muzej savremene umetnosti biće svečano otvoren u 10 sati.  


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design