:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2015   12:05

0

180

Novi Pazar:Pocast Ljajicu i Veselinoviću

Komemoracija u Zdravstvenom centru Novi Pazar počela je odavanjem pošte minutom ćutanja doktoru Dževadu Ljajiću i anesteziologu Miroslavu Mići Veselinoviću.

Na komemoraciji su govorili predstavnici Srpskog lekarskog društva, kolege iz Zdravstvenog centra, kao i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, koji je istakao da će se Novopazarci zauvek sećati svojih prijatelja, a ne samo tokom trodnevne žalosti u tom gradu.

"Mi smo obećali da ćemo brinuti o porodicama naših prijatelja...i to ćemo i učiniti", poručio je Mahmutović i naglasio da su pripadnici Vojske Srbije, koji su poginuli u helikopteru, samim gestom spašavanja jedne bebe pokazali da su veliki ljudi.

Opraštajući se od natradalih kolega i prijatelja, direktor Zdravstvenog centra Mirsad Ðerleka rekao je da je današnji dan možda najteži dan u njegovoj profesionalnoj karijeri, ističući da su i Miroslav i Dževad dali veliki doprinos razvoju novopazarskog Zdravstvenog centra.

Ðerlek je istakao da je reč o divnim ljudima, koji su spasili na stotine života, radeći svoj humani i ozbiljni posao i poručio njihovim roditeljima da su njihovi sinovi pravi heroji.

DŽenaza za poginulog DŽevada Ljajića održana je u podne u džamiji u naselju Parice. Ljajić će biti sahranjen u Dugoj Poljani, posle 15.00 sati.

Nastradali Milan Mićo Veselinović biće sahranjen na groblju u naselju Lukare, nadomak Novog Pazara.

Helikopter Mi17 srušio se u petak 22.30 časova u blizini aerodroma „Nikola Tesla", pri čemu je poginulo sedam osoba. U toj tragediji živote su izgubili piloti major Omer Mehić i kapetan Milovan Ðukarić, mehaničari letači zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba porodice Ademović iz Novog Pazara.

Posada helikoptera pošla je u spasavanje bebe koja se nalazila u sanitetskom vozilu, blokiranom zbog odrona na Ibarskoj magistrali kod Raške.

Sleteli su u kasarni u Raškoj, gde se vozilo sa bebom u inkubatoru ipak probilo nakon što je delimično raskrčen put. U Mi-17, u pratnji lekara Ljajića i anestetičara Veselinovića, uneta je beba u inkubatoru, sa sve manjim zalihama kiseonika. Poleteli su prema Beogradu, gde je u Institutu za majku i dete trebalo zbrinuti dete. U međuvremenu, došlo je do pogoršanja vremenskih uslova. Letelica se srušila u blizini beogradskog civilnog aerodroma

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva