:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2018   12:05

0

227

Novi granični prelaz između Srbije i Rumunije


Prelaz će biti otvoren od 7.00 do 19.00 časova po vremenskoj zoni Srbije, odnosno od 8.00 do 20.00 časova po vremenskoj zoni Rumunije. 


Pored toga, dve strane mogu, na zahtev bilo koje od njih, odobriti funkcionisanje graničnog prelaza i van pomenutog radnog vremena, piše list.


 


Prevoz opasne robe, životinja i proizvoda za koje je obavezan fitosanitarni pregled, zabranjen je na ovom graničnom prelazu, stoji u zvaničnom saopštenju rumunske Vlade.


 


"U toku je raspisivanje tendera koji će omogućiti početak radova do kraja ove godine. Rok za završetak projekta je 2021. godina", kaže za Dnevnik pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.


 


Granični prelaz na Begejskom kanalu, jedan je od uslova za nastavak izgradnje biciklističke staze do rumunske granice, čime bi se uspostavila biciklistička veza između Zrenjanina i Temišvara. 


 


Biciklistička staza uz kanal Begej treba da poveže Zrenjanin i Temišvar, u dužini od 75 kilometara i to je projekat prekogranične saradnje, koji se finansira iz sredstava EU, a preostalo je da Zrenjanin završi svoj deo puta do granice.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva