Vesti
Novi ciklus izrade programa ekonomskih reformi u Srbiji

13:06, 12.09.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Ministar finansija Dušan Vujović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici učestvovali su na uvodnom sastanku za izradu Programa ekonomskih reformi u Srbiji 2018-2020. godine.
Foto: Tanjug
Time je, kako je saopštilo Ministarstvo finansija, formalno počeo četvrti ciklus izrade dokumenta ERP 2018-2020. na osnovu Smernica za izradu koje je Evropska komisija predstavila u maju ove godine u Briselu, i Preporuka EKOFIN Saveta.

Uoči sastanka su Vujović i Đorđević sa predstavnicima civilnog društva okupljenim u Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji potpisali Platformu za praćenje sprovođenja Programa ekonomskih reformi 2018-2020. i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike.

"Na ovaj način nastavljen je ustaljeni model saradnje državnih institucija i civilnog sektora u izradi ovog strateškog dokumenta. Uključivanjem organizacija civilnog društva u proces pripreme i primene strateških dokumenata, povećava se društveni konsenzus prilikom definisanja javnih politika i podiže nivo razumevanja javnosti o efektima koje određene politike proizvode, čime se olakšava njihovo sprovođenje", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Narodne banke Srbije, Republičkog sekretarijata za javne politike, predstavnici resornih ministarstava Vlade Srbije, Delegacije Evropske unije u Beogradu i OECD-a.

Program ekonomskih reformi je dokument koji Srbija, kao država kandidat za prijem u članstvo EU, izrađuje na godišnjem nivou i sadrži srednjoročni okvir makroekonomske i fiskalne politike, kao i konkretne prioritetne strukturne reforme.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design