:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2017   12:05

0

183

Nove optužbe Todorića na račun hrvatske vlade i Ramljaka


Todorić piše da su četiri firme iz sastava "Agrokora" (Jamnica, Vupik, Zvijezda i Ledo) prošle sedmice saopštile vest o zasnivanju založnog prava na pečatima tih firmi s trustom "Medison Pacifik" iz Hong Konga, a da je danas to isto učinilo i Belje, založivši 11 svojih pečata za osiguranje kredita.



Upozorava kako je "samo srce" tih kompanija, njihovi pečati, odnosno imena svih decenijama građenih brendova, tako završilo kao zalog za kredit na kojem će povlašćeno društvo predvođeno investicionim fondom "Knigthead" zaraditi stotine miliona evra.



Todorić proziva Ramljaka i vladu da ne žele da objave ugovor s trustom iz Hong Konga kojem su već ranije, tvrdi, za isti kredit založile svu imovinu, upozoravajući kako je sada i ono najvrednije što "Agrokor" ima, prepoznatljivi brendovi koji su sama supstanca kompanije, prepušteni trustu kojem je nemoguće videti vlasnike.



"Za to vreme, kad se iz Hrvatske iznosi najveća vrednost koja je nacionalni ponos, ali i stotine miliona evra stečenih mutnim kreditnim poslovima, kad se troši pola milijarde kuna za odabrane savetnike, vlada je u imaginarnom svetu specijalnog hibridnog rata. Specijalni hibridni rat je, gospodo iz vlade i prinudne uprave, ozakonjena pljačka 'Agrokorovih' vrednosti koje pod vašim patronatom Ramljak transferiše izvan Hrvatske", naveo je Todorić na svom blogu.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva