:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2015   12:05

0

118

Nove mogućnosti saradnje Srbija - NATO



Na predavanju studentima fakulteta "Fimek" pri Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu o novoj fazi programa Partnerstvo za mir, Kirbi je podsetio da je taj individualni akcioni plan dogovoren u januaru i napomenuo da bi trebalo da bude potpisan idućeg meseca.

U tom planu ne govori se samo o tome da se mirovne misije širom sveta odnose samo na vojsku, nego postoje i segmenti koji se odnose na politiku, ekonomiju i druge oblasti, rekao je Kirbi novinarima.

On je napomenuo da je u taj plan uključeno, pre svega, naše Ministarstvo odbrane, ali i Ministarstvo inostranih poslova i MUP, posebno onaj njegov deo koji se bavi reagovanjima u kriznim situacijama, poput prirodnih katastrofa.

Kirbi je napomenuo da je Srbija poslednjih nekoliko godina postala znatno aktivnija u mirovnim misijama i dodao da, iako te misije nisu direktno povezane sa NATO-om, one koriste iste standarde.

"Srbija ima dobru i ozbiljnu vojsku i logično je da želi da sarađuje sa onima koji su na istom nivou, da poboljša i unapređuje svoju vojsku i zato je NATO dobar kao neko ko može da bude partner", rekao je Kirbi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva