:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2018   21:34

0

187

Nove krađe u selima Babin Most i Miloševo, Srbi uznemireni


RTK na srpskom jeziku navodi da se u proteklom periodu desilo više provala i krađa u ovim mestima, kada je iz nekoliko domaćinstva ukradeno šest grla stoke, poljoprivredna mašina, akumulator, pumpa za vodu i drugo pokućstvo, što je uznemirilo meštane ovog kraja.





Navodi se da se poslednja krađa desila pre dva dana u Miloševu, kada je porodici Ađančić ukradena koza i jare.


"Ovo je četvrta krađa za dve godine, nismo prijavili policiji, jer od toga nema ništa, što znači da i sada ništa od toga ne bi bilo. Nije to neka materijalna šteta, ali smo vezani bili za to, koze smo držali radi leka. Ja sam jako uznemirena. Ponekad razmišljam da ovde života nema", izjavila je Blagica Ađančić.



Navodi se da je tri kilometra dalje, u Babinom Mostu, u proteklom periodu izvršeno više krađa, mnoga domaćinstva pretrpela su gubitke, a o počiniocima ni traga, ni glasa. Sretenu Vučkoviću ukradena je poljoprivredna mašina, a Olgi Jovanović četiri jarića.



"Kada sam ustala videla sam da jarića nema, bila sam veoma uplašena. Sinu su probali kola da ukradu, pokidali su žice unutra, verovatno nisu uspeli da ih upale, pa su uzeli samo akumulator", rekla je Jovanovićeva.



Vučković je rekao da su mu uzeli motokultivator. "Policija je dolazila, ali ništa, rekao je Vučković.



"Uplašeni smo da lopovi mogu ponovo doći", naveo je on.



Počinioci nekažnjeni 



Stanovnici Babinog Mosta su zabrinuti jer krađe ne prestaju, a počinioci ovih krivičnih dela ostaju nekažnjeni.



"Cele noći dežuram po dvorištu, ne smem nigde otići jer će nešto da ukradu", izjavio je zabrinuti meštanin Babinog Mosta.



Drugi meštanin ovog sela dodao je da "kada se desilo kod komšije i kod nas će se desiti''.



Navodi se da neka domaćinstva u Babinom Mostu slučajeve krađe nisu prijavljivali policiji, jer, kako kažu, nijedna krađa do sada nije rasvetljena.



RTK na srpskom jeziku prenosi da meštani apeluju na policiju da se dodatno angažuje kako bi počinioci ovih dela bili kažnjeni.




 


Izvor: Tanjug

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva