:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 15, 2018   13:04

0

104

"Nove investicije u Srbiji, smišljeno i planski"


Aleksandar Vučić je to rekao odgovrajući na pitanja novinara nakon otvaranja sportske hale u Mionici i naznačio da se naravno ne može očekivati da investitori isto ulažu u Beograd kao u Novi Sad, ali da se namerno i smišjjeno ulaže u sva mesta u zemlji.


 


Vučić je ukazao na fabrike i investicije u Kruševcu, Kraljevu, Leskovcu, Vranju, ÄŒačku... šest fabrika u Nišu, ali istakao i značaj autoputeva i brzih saobraćajnica koje se grade i koje će dramatično pomoći u tom prvacu, bržeg dolaska inevsttora i razvoja.


 


Kako je rekao ulagaće se i dalje u sportske objekte i u tom smilsu ukazao na izgradnju Nacionalnog stadiona u Beogradu istakavši da ćemo se tada, kada se završi, kandidovati ne samo za organizaciju Super kupa ili Lige Evrope već i za domaćinstvo finala Lige šampiona.


 


Dodao je i da je sa Crvenom Zvezdom, Partizanom, Vojvodinom i Radnuičkcim dogoveran pomoć od 35 miliona evra ukupno za obnove i modernizacije stadiona.


 


"Reforma 2009. nije donela nezavisnost pravosuđa"


 


Predsednik Vučić istakao je da nema pravo da se meša u nazavisnost pravosuđa, za koju veruje da će biti jednom ostvarena, ali to nije slučaj sa reformom 2009. godine, već da se ono i dalje nalazi pod kontrolom stranaka nekadašnje vlasti koju je predvodila Demokratska stranka.


 


Upitan da prokomentariše presudu Crvenim beretkama, kazao je da nikada nije samoinicijativno reagovao na neku presudu i da se uvek trudio da to bude niskog intenziteta, te da nema pravo da se meša u nezavisnost pravosuđa.


 


Podsetio je da kada izgovori polurečenicu "oni to iskoriste" i uzimaju sebi za pravo kažu da je to kršenje Ustava, a sami se ne libe da komentarišu presude kako im odgovara.


 


"Kada Miškoviću nije potvrđena presuda onda su rekli da je nevin, i da je bio u zatvoru samo zato što je Vučiću bilo potrebno a se dokaže da se bori protiv tajkuna. Tadić je govorio da Vučić planira da pusti Miškovića.On zaboravlja da je on pravio dilove sa njim. Pitajte Bogoljuba Karića oko Božidara Đelića, ko je uzimao novac. Pre pet godina su rekli da će Šarić biti na slobodi za pet meseci, pre pet godina govorili su da će Legija izaći iz zatvora. Svaku put se pokazalo da ne govore istinu", kazao je Vučić.


 


"Samo da pomislite na to da je neko iz mog pištolja, u mom stanu ubo nekog, a ja ne odgovaram za to. Zamislite da je sin, brat, otac nečiji prebijen, izubijan pred očima kamere, onako kako je moj brat, a da presude nema u diktatorskom režimu u kojem ja naređujem sudijama. A onda se kaže da su se sudije time odupirali diktaturi, a sudije postaju predsednici njihovih stranaka. Sve su to činjenice, samo što ih je neko poređao i pokazuje narodu kako izgledaju", rekao je on nakon otvaranja sportske hale u Mionici u izjavi novinarima.


 


Vučić je na kraju kazaod a ne može da komentariš epresudu, jer nema saznanja, niti uvid u predmet. 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva