:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2016   12:05

0

115

Novak:Nema pregovora o Južnom toku

"Ovaj projekat je obustavljen i za sada se ne odvijaju nikakvi pregovori ili akcije. Stalno komuniciramo sa Bugarskom na različitim nivoima", izjavio je Novak, a prenosi ruska agencija Tas.

"Severni tok 2 je bez sumnje ključni projekat koji se danas sprovodi", rekao je Novak, dodajući da je u toku osnivanje kompanija za zajednički projekat i da je već dobijena dozvola od nemačkog antimonopolskog regulatora.

Prema njegovim rečima, Rusija zainteresovana za implementaciju projekta Turski tok, pod uslovom da evropska i turska strana pokažu interesovanje.

"Turski tok je takođe na našoj agendi. Upoznat sam sa tim da Evropska komisija i ministri energetike iz evropskih zemalja rade na tom pitanju. Što se tiče nas, mi smo spremni za implementaciju takvog projekta, ali pod uslovom da evropski i turski partneri pokažu konačano interesovanje", rekao je Novak.

Severni tok 2 predvida izgradnju dve linije morskog gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje iz Rusije u Nemacku po dnu Baltickog mora kao dopuna vec postojecim dvema linijama.

Novak je takođe kazao da ne postoje osnove za produžavanje ugovora o snabdevanju Ukrajine električnom energijom.

On je govorio i o nafti, odnosno o planovima Rusije da u 2016. zadrži prošlogodišnji nivo proizvodnje nafte, i da ne smanjuje obim izvoza nafte.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva