:

:

TV Most

Foto: b92.net

clock

Maj 17, 2018   12:05

0

175

Novak u četvrtfinalu Rima!


Đoković je u trećoj rundi podsetio na stare dane i savladao Alberta Ramos-Vinjolasa iz Španije, rezultatom 6:1, 7:5



Novaku je bilo potrebno nešto manje od 90 minuta da završi posao i posle ovog susreta će biti veoma zadovoljan jer je sve, osim drop šotova i završnice, išlo kako je zamislio.



Dobro se kretao, lopticu udarao veoma čisto i rival, koji nije igrao nimalo loše, nije imao mnogo šanse da mu parira. U prvom setu je iskoristio prvu brejk šansu, a onda serijom došao do ekspresnih 6:1.



Na startu drugog dela je posustao na samo nekoliko poena, da bi, kada mu je Ramos-Vinjolas pomogao promašajima, brzo napravio veliki korak i činilo se da će rutinski privesti meč kraju. To se nije desilo, pretrpeo je brejk, ali se već u sledećem oporavio i pokazao mentalnu stabilnost.



Sada greške nije bilo i do šestog trijumfa nad Špancem u isto toliko okršaja došao je iz drugog puta.



On je na mestu na kojem je četiri puta trijumfovao u karijeri upisao 26 vinera i 22 grešaka, dok je njegov protivnik ostao na skoru 10-25.



Đoković će se za plasman u polufinale boriti sa Japancem Keijem Nišikorijem, koji je deklasirao Filipa Kolšrajbera iz Nemačke – 6:1, 6:2. Taj meč biće repriza prvog kola Madrida u kojem je uspešniji bio naš predstavnik i neće početi pre 16 časova.



Turnir u prestonici Italije igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra, a titulu brani Aleksander Zverev.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva