:

:

TV Most

Foto: Gettyimages

clock

Avgust 18, 2018   01:20

0

165

Novak posle velike borbe bolji od "bombardera" Raonića!


Teniser iz Kanada igrao je fenomenalan tenis, servirao je još bolje, međutim i Novak je prikazao atomski tenis na Centralnom terenu.



Posle više od dva i po sata igre srpski teniser slavio je po setovima – 7:5, 4:6, 6:3. Đoković će u polufinalu igrati protiv Marina Čilića, koji je pobedio Pabla Karenja-Bustu.



Novak je pobedom nad Raonićem došao na "dva od dva" ovog dana u Sinsinatiju, pošto je prethodno igrao meč četvrtfinala sa Dimitrovim. Njihov meč prekinut je zbog kiše u četvrtak, pa su ga nastavili dan kasnije.



Srpski teniser otvorio je dobro meč, u prvom servis gemu Raonića imao je čak pet brejki loptu, ali nije uspeo da iskoristi nijednu. Kanadski teniser držao je visok procenat prvog servisa i onda je u sedmom gemu iskoristio mali pad u koncentaciji našeg igrača.



Raonić prvi dolazi do brejka i kod rezultata 5:4 servirao je za prvi set. Međutim uvukla se nervoza u Kanađanina, koji je dosta grešio i Novak je uspeo da vrati brejk u poslednjem trenutku.



Deseti teniser sveta još jednom je oduzeo servis Raoniću, a prvi set završio se duplom greškom Novakovog protivnika.



U drugom setu Novak je igrao dobro, ali je igrač poreklom iz Crne Gore nestvarno servirao. Pritom je igrao dobro i u polju, dok je Novaka mučio prvi servis, koji mu uopšte nije funkcionisao tokom celog meča.



Đoković nije imao rešenje u drugom periodu igre za Raonića i Kanađanin je zasluženo izjednačio na 1-1 u setovima (6:4). Manja kriza uhvatila je našeg igrača početkom trećeg seta.



Raonić je prvi napravio brejk i činilo se da je mnogo bliži pobedi. Ipak, čim je oduzeo servis Đokoviću, usledio je odgovor desetog igrača na svetu. Novak ekspresno pravi riberejk i preuzima kontrolu nad mečom.



Potom u osmom gemu pravi odlučujući brejk i onda u devetom overava pobedu. Đoković će se u polufinalu Sinsinatija sastati sa hrvatskim igračem Marinom Čilićem


Izvor: B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva